maanantai 4. maaliskuuta 2013

Nyt paloi käämi

Mies herätti minut tänä aamuna ennen töihinlähtöä ja pyysi soittamaan sähkömiehelle. "Ei kai taas", ajattelin. Olisihan se vasta viides kerta vuoden sisään. Pitäähän työmiehen saada voita leivän ja ylähuulen väliin. Mikä tällä kertaa. Vedenlämmitin? Lattialämmitys? Jääkaappi? Joku ihan uusi ylläri kenties?

Uusi ylläri todellakin. Sulakekaapissa on nimittäin musta, palanut reikä. Nice one. Joskus yöllä ilmeisesti vioittunut lattialämmitys/viallinen sulake on saanut aikaan sen, että sulaketaulussa on syttynyt pienehkö tulipalo. Ei yhtään pelota asua tässä talossa, ei. Jos vielä tulee yksikin sähköylläri, lähden lasten kanssa Suomeen saman tien. Mies vaan rennosti kommentoi, että ainahan näissä taloissa tulee jotain, sellaista se vaan on. 
EI perhana OLE.
Kulttuurierohälytys. Minä en jumankauta suostu asumaan maassa, jossa pieni sulakepalo on ihan jokapäiväinen juttu. Ja jatkuvasti saa soitella sähkö/putki/remonttimiehelle milloin mistäkin "pikkuasiasta". Esimerkiksi makuuhuoneissa ja keittiössä leviäviin kosteusvaurioihin ei kukaan muu kuin minä kiinnitä huomiota. Home olohuoneen ikkunassa on myös "normaalia, kaikillahan sitä on. Mitäpä sille edes voisi tehdä", sanoo remonttimies. 

Ja mitä muuten teki urhea koiramme viime yönä? Herätti koko talon haistettuaan palavan muovin hajun? Ei vaan nukkui sikeästi ja tyytyväisenä pari metriä sulaketaulusta kaakkoon. 
Koiramme on selvästi irlantilainen.


5 kommenttia:

 1. Hahahaa! Se on just niin tuota! :D Kiitos ihanasta blogistasi. Kaikesta kokemastasi ja mahdollisista tulevaisuuden kotimaamuutoksista huolimatta tekstejäsi on kiva lukea - muistella samalla yli kymmenen vuoden takaista omaa asumiskokemusta tuolla vihreällä saarella :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, kiitos. :-) Mahdollisesta paluumuutosta voinkin sitten kertoa ihan erilaisia kulttuurishokkijuttuja!

  VastaaPoista
 3. Mitä sinä nyt homeesta vouhotat? Se on varmasti täkäläisten mielestä ihan hyväksi terveydelle. Ei auta kuin hakata päätään seinään...

  VastaaPoista
 4. Niin. Mitä sisäilmaongelmia? mitä se tarkoittaa? Koulukin on ollut homeessa viimeiset sata vuotta... :-D

  VastaaPoista