perjantai 8. maaliskuuta 2013

Love Thy Neighbour

Aivan hirveä flunssa. Veto täysin poissa. Olen makoillut nyt pedissä kaksi vuorokautta putkeen ja edelleen yrittää kuume nousta. Onkohan muualla maailmassa tällä hetkellä pahoja tauteja liikkeellä? Suomessa? Irlannissa on ainakin lääkärin mukaan ollut todella harvinaisen paha tautitalvi.

Kunhan tästä toivun, kirjoittelen lisää. Nyt on vaan pakko vetää panadolia nassuun ja tuijottaa kattoon ja keskittyä hengittämiseen. Tavallaan tietysti rentouttavaa ja hyvin trendikästä mindfulnessia.
Tämän kattoon tuijottelun muuten mahdollistaa se, että asun irlantilaisessa pikkukaupungissa. Täällä on porukka niin yhteisöllistä, ettei minun ole tarvinnut viedä tai hakea lapsia koulusta, koska naapurit ovat hoitaneet homman ihan pyytämättäkin. Kaikki tekevät koko ajan pieniä palveluksia toisilleen ja auttavat heikompaa hädässä. Onnistuukohan sama Suomessa, kun/jos sinne nyt sitten palaamme? Tällaiset sinänsä pienet jutut ovat nimittäin ihmisen hyvinvoinnille yllättävän tärkeitä.


2 kommenttia:

  1. Unohdit jo, että Suomessa lapset kulkevat itse koulumatkat, joten äiti voi huoletta lepäillä, kun taaperot painaa etukumarassa tuulen ja tuiskun läpi koulunpenkille :D

    No, totuus on se, että kyllä Suomessakin apua saa, kun vaan osaa (ja kehtaa) pyytää. Osa kulttuuria se avunpyytäminen ei kuitenkaan ole, joten jollekin saattaa tulla yllätyksenä, että aina ei selviäkään ihan itse kaikesta.

    VastaaPoista
  2. Totta! :-D Sellainen naapuruston välinen ystävyys- ja avunantosopimus olisi kyllä ihana. Järkytän sitten tulevia naapureitani olemalla ylituttavallinen ja avulias kaikin puolin. Kulttuurinrikastusta peliin!

    VastaaPoista