perjantai 26. huhtikuuta 2013

Irlantilaista juhlintaa

Huomenna on hyvän ystäväni pojan "First Communion", eli katolilaiseen uskoon kuuluva tärkeä kirkollinen juhla. Lapsi saa katolisessa kirkossa ensimmäisen ehtoollisensa noin 8-9 vuoden iässä ja sitä siis huomenna juhlimme hyvän ruan, viinin ja pomppulinnan voimin. Ystäväni tuntien tulossa on loistavat bileet sekä aikuisille että lapsille!

Tässä tyypillisiä asuja First Communion -juhliin tytöille ja pojille:Olihan siinä ihmettelemistä, kun ensimmäistä kertaa näin näitä pieniä sulhasia ja morsmaikkuja pyörimässä Corkin kaduilla ja ravintoloissa. Minullahan ei ollut pienintäkään hajua, mistä oli edes kyse.

Nousukauden aikaan lehdissä riitti juttua överiksi vedetyistä First Communion -bileistä. Oli tekorusketusta, rakennekynsiä, limusiineja ja jopa helikoptereita lapsia kuskaamassa. Suosikkini oli ehdottomasti kauko-ohjattava tiara. Eli siis joillain tytöillä oli päässään tiara ja äitien kädessä kaukosäätimet. Kun pappi antoi tytölle tämän ensimmäisen ehtoollisensa, painoi äiti napista ja tadaa! Tiaraan syttyivät pienet enkelimäiset vilkkuvalot tilanteen pyhyyttä alleviivaamaan. Class.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti