keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Irlantilainen suihkukokemus

Kuntosalilla ähkimisen jälkeen sitä kaipaa ennenkaikkea kunnon suihkua, oman kylpyhuoneen rauhassa. Kuuma, höyryävä vesi hivelee selkää, lihakset sulavat ihanassa lämmössä ja veden paine rentouttaa kipeät hartiat. Ahh.

As if. Muahhh.

Todellisuus:

1. Astut jääkylmän kylpyhuoneen jääkylmälle kaakelilattialle. Laitat seinässä olevan, palaneelle haisevan lämpöpuhaltimen päälle. Haistat pyyhettäsi epäröivästi: homeellehan se taas haisee. Eikä se ole kuivunut eilisestä lainkaan.

2. Astut kylmästä hytisevänä suihkukaapin sisään. Selkäsi osuu vahingossa jääkylmää seinää vasten. Kiroilet ja hutaiset vahingossa kyynärpäälläsi saipuahyllyä. Shampoopullo putoaa kiikkerältä hyllyltä varpaallesi. Kiroilet kovempaa. Lapsi huutaa toisesta kylpyhuoneesta: "Äiti, pyyhi mun pylly!" Käärit homeelle haisevan pyyhkeen ympärillesi ja menet pyyhkimään.

3. Astut uudestaan suihkukaappiin. Vältät tällä kertaa koskemasta kylmää seinää, mutta lyöt varpaasi lattialle jääneeseen shampoopulloon. Kiroilet. Laitat suihkun päälle. Vesi on jääkylmää ja odotat muutaman minuutin, että sähkösuihku saa lämmitettyä veden. Sähkömoottorin pärinä yhdistettynä seinätuulettimen epämääräiseen palaneenhajuun turruttavat aistisi.

4. Vesi valuu pärisevästä suihkusta säälittävänä norona, jonka alla väännät vartaloasi kamasutramaisiin asentoihin. Nostat shampoon lattialta, selkäsi osuu jääkylmään seinään. Kiroilet. Hierot shampoon hiuksiisi ja huuhdot sen pois. Viidentoista minuutin huuhtomisen, akrobatian ja kylmän seinän välttelyn jälkeen päätät jälleen kerran suosiolla unohtaa hoitoaineen laiton.

5. Kumarrut pesemään varpaasi. Selkäsi osuu jääkylmään seinään. Kiroilet.

6. Sammutat suihkun, tartut homeiseen pyyhkeeseesi ja hypähdät horjahtaen kylpymatolle. Vältät astumasta kylpyhuoneen kaakeleille märin jaloin kahdesta syystä: A. koska ne ovat jäätävän kylmät ja B. koska niiden alla ei ole minkäänlaista vesieristystä, vain vanerilevy.

7.Avaat ikkunan, jotta seinätuuletin saa puhallettua vesihöyryn ulos. Toisaalta kylpyhuone on jo sen verran homehtunut, ettei sillä niin väliä olisi. Kuivaat itsesi homepyyhkeellä ikkunasta puhaltavan puhurin karaistessa aistejasi. Kiroilet.

8. Pukeudut villasukkiin, villapaitaan, fleecehousuihin ja pipoon ja kaadat itsellesi joko kupin vahvaa kahvia tai vahvaa viiniä.
Menet lepäämään.


4 kommenttia:

 1. Tiettyjä asioita osaa näköjään arvostaa vasta kun niitä ei ole - kiitos tästä muistutuksesta! Kyllä suomalaiset suihkut vaan on luksusta :)

  VastaaPoista
 2. On tosiaan ikävä kunnon suomalaista painesuihkua! Tämä Irlannin suihkussa liruttelu ja paleleminen on hermoja raastavaa. :-D Palaankin siis Suomeen, että pääsen vihdoin kunnolla pesulle.

  VastaaPoista
 3. Meilla on kylla nyt ihan hyva suihku.:)

  Vanhassa talossa suihku oli myos hyva, mutta kosteutta kylla riitti..

  Lontoossa asuessani ekassa kampassa kylppari haisi ihan homeiselta..ja seinissa kasvoikin helposti sita sellaista limaa(yok..) ja kaakelit alkoivat mustua ellei niita viikottain pessyt. Se oli tietty 'basement flat' ja kylppari sellainen koppi missa juuri ja juuri paasi kaantymaan ja ovestakin suunnilleen joutui peruuttamalla menemaan sisalle kylppariin..mutta silti..
  Suomessa rakennusasiat osataan kylla paremmin.

  VastaaPoista
 4. Meillä oli entisessä talossa kokolattiamatot vessassa ja kylppärissä. : P Todella viehättävää tosiaan sellainen pissatahrainen matto siinä pöntön ympärillä. Ja se haju... Me asumme täällä tosi korkean mäen päällä ja kuulemma noissa mäen alla olevissa taloissa on loistava paine suihkuissa. Meillä on surkea, pieni liru. Onneksi on ohut suomitukka, eikä irlantilainen kiharapehko. Sellaista olisi mielenkiintoista yrittää pestä meidän suihkulla.

  VastaaPoista