perjantai 5. huhtikuuta 2013

Hillwalking

Kävimme tänään vaeltamassa vanhimman poikani ja muutaman kaverin kanssa luonnonpuistossa nimeltä Gougane Barra.
Järven keskellä olevaan kirkkoon mahtuu vain noin 30 ihmistä kerrallaan. Pihamaalla sijaitsee myös ikivanha pyhä kaivo, joka on todennäköisesti peräisin jo kelttien aikakaudelta. Moni vanha pyhiinvaelluspaikka onkin pakanaista alkuperää, varhaiset kristityt vain nimesivät ne uudelleen.
Kamat valmiina,kohta lähdetään kiipeämään.Vaelluskengät ovat muuten Liiterin parasta A-ryhmää (15 euroa), eikä ole ollut valittamista. Joskus näköjään halvallakin saa hyvää.
Irlannissa lampaisiin kirjaimellisesti törmäilee vähän joka puolella. Vuorilla niitä pyörii myös autoteillä iloisen piittaamattomina mahdollisesti aiheuttamistaan vaaratilanteista. Näimme myös muutaman ihan pikimustan ja suloisen vastasyntyneen karitsan, jotka valitettavasti olivat paparazzikammoisia ja karkasivat jonnekin.
Evästä pitää olla.


Corkin läpi virtaava mahtava Lee -joki on näin vaatimaton ylhäällä vuoristossa. Kohta, kunhan särkevät jalkani toipuvat jonkinlaiseen kävelykuntoon, lähden Corkin kaupunkiin Corkin suomalaisten kuukausittaiseen tapaamiseen, samaisen joen rannalle terassille istuksimaan. Gougane Barra sijaitsee An Gaeltacht, eli siis iirinkielisellä alueella, jossa paikannimetkin ovat vain ja ainoastaan iiriksi. An Laoi on siis Lee. Taitaapi muuten meillä olla tänä iltaa siiderikauden avajaiset An Laoin rantaterassailla. Slainte, siis!
2 kommenttia:

  1. Meillä päin (Wicklowissa) oli myös aurinkoista, mutta niin luita kylmivän jäätävää, ettei tehnyt mieli vuorille. Meidän vuorilla on edelleenkin lunta! Upeita kevätmaisemia.

    Ihan pakko kysyä, söittekö voileivät noin "suomalaisittain" ja miten ne pysyivät koossa, vai tehtiinkö niille irlantilaiset "kannet"? Irkkuleipä on tarkoitettu vain sandwicheihin, löysää ja ohutta kuin mikä, siis tämä standardi "sliced pan". Irlantilaiset itse vielä leikkaavat "kuoret" pois kun voileipä on tehty!

    VastaaPoista
  2. Juu, eivät pysyneet kasassa ollenkaan ilman "kuoria"! Sandwichinäkin sieltä tipahteli tasaiseen tahtiin relishiä ja juustonpalasia takinrinnuksille. :-D
    Katsoinkin sääkartasta, että teilläpäin on vielä tosi kylmää. Täällä Etelässä on ihan omanlaisensa ilmasto, aikalailla lämpimämpää talvisin (yleensä!) kuin Dublinissa. Wicklowssa on kyllä mahtavat maastot, Glendaloughille voisi lähteä tässä joku viikonloppu verryttelemään...

    VastaaPoista