perjantai 19. huhtikuuta 2013

Töitä ulkosuomalaiselle!

Katriina Lammi-Rajapuro lähetti minulle linkin tähän erittäin mielenkiintoiseen raporttiin. Kannattaa lukea! Varsinkin öhöm... kaikki rekrytoijat, jotka etsivät joustavaa, erinomaisen hyvin sopeutuvaa ongelmanratkaisijaa joukkoonsa mukaan. En suinkaan vihjaile tässä mitään, ehen....mutta työ kelpaisi kyllä tälle tekijälle! :-)

http://www.cimo.fi/ajankohtaista/mediatiedotteet/101/1/tutkimus_suomalaiselta_tyoelamalta_jaa_hyodyntamatta_paljon_kansainvalista_osaamista_18_4_2013

Hieman tosiaan pelottaa, jos meidän ulkosuomalaisten ulkomaisia tutkintoja ja elämänkokemusta ei kukaan rakkaassa kotimaassani halua hyödyntää. Meillä kuitenkin on kaikenlaisia piileviä kykyjä ja paljon annettavaa ihan joka lähtöön ja laidasta laitaan. 

Jos kehtaisin, menisin Manskulle iso kyltti selässäni seisomaan: "Palkkaa minut töihin!" Näitähän on nähty jopa täällä Irlannissa ja kuulemma on töitäkin löytynyt. Hmm.....

4 kommenttia:

 1. Joo raportti oli ihan nappi, ulkosuomalaiselle töita, tassahan pitaisi ihan mobilisoitua :D

  VastaaPoista
 2. Aloitetaan joku kampanja! :-D Mä aloitan täältä blogista käsin nyt aluksi ainakin.

  VastaaPoista
 3. niin, siks en lähdelään Suomeen kokeileen....

  VastaaPoista
 4. Luulisi, että ruotsinkielisille olisi kuitenkin töitä, koska sitä kuitenkin käytetään Suomessa virallisestikin ja Ruotsi on suosittu turistikohde. Tosin sitten työkokemus ja opiskelut... ehkä jopa ruotsalaisia papereita saatetaan vierastaa, vaikka se Suomen naapurimaa onkin. Jos näin on asiat, on se tosiaan aika kummallista.

  VastaaPoista