maanantai 1. huhtikuuta 2013

Ähky

Tällaisia ovat irkkupääsiäismunat. Pahvipaketeissa, kamalan kokoisia, eikä mitään ylläreitä sisällä, plääh! Munan mukana tulee aina lisäksi pari, kolme suklaapatukkaa, joten aikamoinen määrä mässyä pitäisi tässä vielä saada syötyä. Munia tuli taas kerran joka kummilta ja kaimalta, joten urakka on armoton. Vyötärönauha pyytää jo eutanasiaa.

En pidä Cadburyn "suklaasta" lainkaan, mielestäni se on karmeaa, ikenissä natisevaa, muovinmakuista esanssimömmöä, joka ei ole suklaata nähnytkään. Puistattavaa. Hrr. Jos tunnustan tämän (kauniimmin sanankääntein tietenkin) irlantilaisille kavereilleni, he katsovat minua silmät yllätyksestä suurina ja aidosti täysin pöllämystyneinä. Heidän mielestään nimittäin Cadburyn suklaa on aivan ihanaa ja tottakai maailman parasta, koska se maistuu lapsuudelle. Niinhän se menee. Välillä maku tuleekin jostain ihan muualta kuin kielenpään aistimuksista.

Tiedän tunteen hyvin. Kunpa voisikin vielä joskus pyöräillä kiskalle ostamaan vadelmaveneitä ja sieninameja viidelläkymmenellä mummonpennillä.Minun muistoni maistuvat irtokarkeille ja irtokarkit muistoille.
Avaan nyt lasten kanssa vadelmaveneen puutteessa Colin The Perhosentoukan, koska se on kuitenkin Marks & Spencerin laatusuklaata ja sehän sitäpaitsi selvästi hymyilee minulle jotenkin sillain viekoittelevasti. Rankkaa työtä tämä mässääminen, mutta jonkun on uljaasti uhrauduttava.

8 kommenttia:

  1. Kinder Surprise Eggs on kait ainoot yllätyksil

    VastaaPoista
  2. Voih mita nameja, taalla ei ole muita munia kun kindereita ja jotain toista onnetonta perus suklaamunaa, muutenkin karkki- ja suklaatarjonta on aika vahaista. Nam teidan herkut nayttaa kylla aika herkullisilta, tuli kielen paalle ihan niiden sienikarkkien maku ja noitapillien....

    VastaaPoista
  3. Noi Nestlen munat on ihan jees, varsinkin jääkaappikylminä! Napsahtavat ihanasti hampaissa, ah. :-) Tosiaan Kindereissähän on yllätys sisällä. En olekaan ostanut niitä vuosiin, kun lapset tykkäävät noista isoista (omasta mielestäni ällöistä) Cadburyn munista vain.

    VastaaPoista
  4. Minäkin inhoan englantilaista ja irlantilaista suklaata, se on pääasiassa sokeria, ällö alkaa kielen sivusta ja leviää kurkkuun, yöks...onneksi en edes saa syödä maitosuklaata enää. Ostin miehelle tummaakin tummemman suklaajäniksen, Lindtin. Siinä edes maistuu suklaa. Olen kuullut, että lapsilla on täällä pääsiäisenä jääkaappi täynnä suklaata! Suomessa saatiin pienet, kananmunan kokoiset suklaamunat värikkäisiin tinapapereihin käärittyinä, meidän perheessä äiti piilotti ne ja piti etsiä. Pääsiäisenä vertailtiin, kuka oli saanut minkäkinlaisen sormuksen. Kuulostaa tosi vanhanaikaiselta!Olen jatkanut samaa tapaa täällä, vaikka näitä pahvikoteloita onkin vaikea piilottaa mihinkään! 18v ja 24v "lapset" ilahtuivat kun kuulivat että olin piilottanut suklaamunat (huoh). Kuinkahan kauan tätä täytyy jatkaa?

    VastaaPoista
  5. No onpa siina suklaata!
    Meilla ei kylla noin paljon suklaata ole syoty paasiaisena. Sita on aina tarjolla, niin ahkyksi asti ei tarvitse syoda oikein koskaan. Itselleni tulee makeasta helposti huono olo eli pienia maaria vaan kerrallaan. Eika lapsetkaan pysty kerralla hirveasti syomaan.
    Suomesta tuli iso rasia Kindereita(vaikka saa niita taaltakin)-tosin siita suklaasta ei kylla tykkaa meilla oikein kukaan. Itse olen Lontoon vuosistani saakka rakastanut Thorntonin suklaakonvehteja ja tumma minttusuklaa on minusta maukkaampaa kuin moni muu-edes se Fazerin sininen!;)Cadburyn suklaa ei kuulu minunkaan suosikkeihini-lapset tykkaavat siita kylla.

    VastaaPoista
  6. Viime vuonna noita munia oli meillä kaapissa vielä Halloweeninä...Jokainen sukulainen tuo jokaiselle lapselle oman munan, vaikka oltaisiin selitetty, että niitä munia tulee ihan liian monta ja tuokaa mielummin vaikka kukkia. Lapset vaikuttavat jo kyllästyneiltä suklaaseen tänäkin vuonna. Eka muna on jännä ja jipii ja jei ja sitten se into laantuukin.

    VastaaPoista
  7. Unohtui etta muutakin(parempaa)irlantilaista suklaata loytyy kuin Cadbury. Lily O'Brien ja Butlers.

    VastaaPoista
  8. Butlers on mun suosikki! Niillä on ihania konvehteja myös, joita ostan joka joulu.

    VastaaPoista