sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Ylpeys & lankeamus

Aiai kun polleana laitoin eilen facebookiin pätemiskuvan grilli-illastamme. Ihailkaa vihannesnyyttejämme. Kadehtikaa luomukalkkuna-yrttimakkaroitamme. Me grillataan ja ollaan ulkoilmaihmisiä, näättehän varmasti.

Ja heräsin sitten keskellä yötä ruokamyrkytyksen kourissa. Ponkaisin sängystä kuin pieni pupujussi. Loppuyö menikin erittäin epämukavasti jääkylmällä kylpyhuoneenlattialla puoli-istuen ja elämää kiroten. Koko päivä on mennyt ihan sumussa.

Muuten oli kyllä ihana ilta. Naapuritkin haahuilivat yksitellen takapihallemme ikiaikaisen solumuistiimme tallentuneen tuoksun houkuttelemina. Elävä tuli on jotenkin sellainen yhteisöllinen juttu. Istuimme iltaa lämpimien huopien alla viiniä juoden ja jutellen kaikesta mahdollisesta mieleenjuolahtaneesta asiasta. Paluumuuttoni oli yksi teema ja jäin taas kerran miettimään ratkaisujeni hintaa: tein niin tai näin, aina jää rakkaita ihmisiä jonnekin muualle.

Nyt olisi Suomessa työhaastattelua tiedossa, joten matkaan sinnepäin ensi viikonloppuna nuorimmaiseni kanssa kahdestaan. Saan tankata samalla ruisleipävarastoni taas mukavan täysinäisiksi ja tavata sukua ja ystäviä. Monta paperihommaakin on hoidettavana: pitää lähettää tutkintopaperit opetushallitukseen "käännettäviksi", pitää hoitaa pankkiasioita, asuntoasioita, katsastaa muutama huonekalu, jne. Pitäkää peukut ja muut ulokkeet pystyssä, että kaikki menee hyvin. Tää tahtoo töihin ja äkkiä, ennekuin pää poksahtaa silkasta pakkautuneesta energiasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti