lauantai 18. toukokuuta 2013

Hengessä mukana!

Seuraan täällä lätkää livenä ruotsalaiselta tv-kanavalta. Kaipaan Mertarantaa. Suomalainen identiteettini vahvistuu aina entisestäänkin mm-kisojen aikana.
Viime kerralla meitä oli kymmeniä seuraamassa finaalia Clancy's pubissa, oli kasvomaalaukset, Suomen liput ja Maamme -laulut. Itse olin autolla ja selvinpäin, mutta eräät lähtivät matsin jälkeen Corkin kaduille ja kujille halailemaan paikallisia poliiseja voitonriemussaan. Poliisiparat eivät edes tienneet, että oli olemassa joku urheilulaji nimeltään jääkiekko. Nyt tietävät.

No, illalla on vielä Euroviisut ja meillä sohvalla irlantilais-suomalainen kisastudio lippuineen ja random naapureineen!

4 kommenttia:

 1. Mä seuraan täällä samaa ottelua ranskaksi. Kaupan päälle saan yllättäviä kulttuuriknoppitietoja: "Tiesittekö, että Suomessa kaikki kyltit ovat sekä suomeksi että ruotsiksi? Suomessa nimittäin asuu paljon ruotsalaisia."

  VastaaPoista
 2. Onneksi ei tarvi katsoa vielä jääkiekkoakin, sanon minä, jalkapallohumussa on riittämiin tähän talouteen, ja rugbyssä.
  Euroviisut sen sijaan on katsottu viinipullon kera joka vuosi. Hauskaa!

  Suomesta tiedetään todella vähän maailmalla. Valistin viime viikolla saunakavereitani (siis ventovieraita) että sana "sauna" on suomea ja koko juttu keksittiin Suomessa. Olivat ihan ällistyneitä. Myöskään Suomen osuutta toisessa maailmansodassa ei tiedetä, yhdessäkään irlantilaisessa koulun historiankirjassa ei edes mainita että Suomessakin käytiin sotaa. Oliver Stonen hiljattain tulleessa tv-dokkarissa Neuvostoliiton miehitys Euroopan kartalla värjäsi itäblokin maat punaisella Lappiin asti! Joskus tuntuu että olen marsilainen, yhtä paljon tietävät täkäläiset maastamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, aika paho tuo dokkarijuttu! Uskomatonta, ettei kukaan tarkastanut faktoja kunnolla...

   Poista