torstai 7. helmikuuta 2013

To HEL and back

Jihaa!!
Ilmassa on tänään seikkailun makua. Kunhan saan kahden litran aamukaffeeni juotua, alan tosissani pakkaamaan ja hääräämään. Olemme nimittäin lähdössä Suomeen lomailemaan! Ohjelmassa on kolmen-neljän tunnin ajomatka Dubliniin, päätepysäkkinä Clarion Hotel Dublin Airport, jossa yövymme ja jonne jätämme auton parkkiin. Huomenna aamulla sitten Köpiksen kautta Helsinkiin. Monimutkaista, mutta itsepä halusin muuttaa tänne pöndelle. Onneksi kesällä sentään on suorat lennot DUB-HEL. Lupaan päivittää blogia kertomalla ulkosuomalaisen hyviä ja huonoja kokemuksia Suomesta. Eiköhän ne jää kuitenkin sinne plussan puolelle, kuten ennenkin.

Vihaan muuten tuota Cork-Dublin motaria yhtä intohimoisesti kuin Lahdentietä Suomessa. En tiedä, mikä niissä aiheuttaakin niin suunnattomia v*tutuksen väreitä. Esimerkiksi Turuntie on ihan ok, Tampereen motari nyt on ihan sellainen mitäänsanomaton, mutta Lahdentie on vaan ihan syvältä ja masentava. Samat huonot vibat saan tosiaan matkalla Dubliniin. Aina. En tajua miksi, koska minulla ei ole mitään suuria negatiivisia tunteita Dublinia tai Lahtea kohtaan, ihan tavallisia kaupunkeja molemmat.

Piristän itseäni jokatapauksessa ajomatkalla luukuttamalla autossa Highway to hell:iä (HEL, aaahehheh) lasten vetäessä ilmakitarasooloja takapenkillä. Toimii!

Nyt alkaa tulla sellaista pientä matkajännitystä selkäpiihin. Ihanaa. Huomenna ostan Tammiston cittarin tyhjäksi karjalanpiirakoista ja ruisleivistä ja maistelen vastahakoisena yli-imelää lisäaine-mansikka"siideriä" saunan lauteilla ja ihmettelen, miksi ihmeessä ostin sitä taas ja pöllin lapsilta pillimehun.Lauantaina saamme nauttia karjalanpaistista ja runebergintortuista. Pakko kai sitä on käväistä cafe Esplanadessa vetäisemässä jättipullat sunnuntaina ja maanantaiksi olen suunnitellut kunnon shoppailukierrosta stadissa. Aijai. Matkakuumottaa.


P.S.Mieheni vakionaurattajat, ne samat jo yli kymmenen vuotta: autoradion näytössä Radiohel. "The music really is that bad, hehe." Tai talvisin vakio "Oh look, HEL has frozen over, heehheeh."
Seuraavan kerran heitän sitä mansikkasiiderillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti