tiistai 19. helmikuuta 2013

Hammaspeikko tässä, moi!

Onneksi ostin Suomesta xylitolipurkkaa. Kinsalen apteekit ovat nimittäin aloittaneet laman voittamiseksi ovelan kampanjan: minkä tahansa ostoksen yhteydessä lapset saavat ilmaisen tikkarin. En ole mitenkään fanaattinen näissä sokeriasioissa (yleensä itseasiassa järkyttävän lepsu), mutta olihan se hassua ostaa kolme hammasharjaa ja lasten hammastahnaa ja palkkioksi tästä kiitettävästä hammashuollosta saivat lapset sokeripommit imeskeltäviksi. Nyt on esikoisella kuulemma kurkku "kauhean kipeä, tarttis ostaa lääkettä" ja keskimmäinen haluaisi lähteä "käymään taas vähän kaupoilla, varmaan tarvitaan vielä jotain". Kieroa kapitalismia, prkl!


6 kommenttia:

 1. No ompa kummallista logiikkaa! Kai apteekkarit ajattelevat etta lapsilla on perheessa isokin paatosvalta, ja yrittavat talla tavalla vaikuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset olivat kyllä innoissaan! :-D Nyt tosiaan sitten kinuavat takaisin kaupoille. Mitähän seuraavaksi? Cokista hammaslääkärissä?

   Poista
 2. Saako tiellä myös parturista tikkarin, kun tukka on leikattu? Kun kävimme täällä tutustumassa kouluihin (asuimme silloin vielä Englannissa) antoi rehtori poijille tikkarit. Vanhemman poijan mielestä ERITTÄIN hyvä koulu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perjantaisin ainakin Senior Infantsien ope antaa koko luokalle karkkia! :-D Erittäin hyvä koulu myös tyttäreni mielestä.

   Poista
 3. Xylitolia ei täällä tunneta. Monet lapset pilaavat jo maitohampaansa esim. imemällä makeita colajuomia ja mehuja. Katselin kauhuissani lasteni luokkakavereitten maitohampaita, joita piti vetää pois kun olivat niin huonoja. Tunnen opettajia, jotka antavat tikkareita palkkioiksi koulussa, ja apteekista sai ainakin ennen c-vitamiinitikkareita : ) "Karkkipäivistä" ei olla täällä myös koskaan kuultu. Eipä ihme että liikalihavuus alkaa olla jo lastentauti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sitä minä en kertakaikkiaan tajua, että miksi xylitol on vain suomalainen juttu??

   Poista