torstai 13. kesäkuuta 2013

Tämmöinen aamu tänään Kinsalessa

Niin kaunista taas.
Postimies pysäytti minut kesken kävelylenkin ja ojensi postini suoraan käteen. Säästyi aikaa, kun ei tarvinnut poiketa meidän postiluukullamme siis ollenkaan. Onneksi ei tullut mitään rikosrekisteriotetta painavampaa postia.
Rikosrekisteriotteen mukaan olen kaikinpuolin lainkuuliainen kansalainen ja muutenkin hieno ihminen, enkä siis ole koskaan, ikinä tai milloinkaan syyllistynyt minkään valtakunnan rikokseen missään. Onhan se mukavaa saada positiivista palautetta valtiovallalta ainaisten veromätkyjen sijaan.

8 kommenttia:

 1. Tuleeko siellä rikosrekisteriote automaattisesti jokaiselle...:)

  VastaaPoista
 2. :-)Se olisikin kätevää! Tarvitsin sitä Suomea varten, jos olen alaikäisten parissa töissä.

  VastaaPoista
 3. Niin taalla maalla Irlannissa postit jaetaan! :D Sita saatat tulla Suomessa kaipaamaan..tai sitten et.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ja postimies usein myös kommentoi postejani tyyliin: "Ai, näköjään sähkölasku rouvalle tässä... Ja tv-lupakin..."

   Poista
  2. Nimenomaan! :D Siksi varmaan ET tule kaipaamaan! :D

   Poista
 4. En tiennytkään, että tuota rikosrekisteriotetta tarvitaan Suomessakin! Luulin että "garda vetting" on vain Irlannin riesa. Täällä se on pakollinen melkein mihin tahansa, eikä siinä mitään, mutta odotusaika voi venyä useaan kuukauteen ja työtarjous mennä sivu suun. Se pitää myös uusia joka kolmas vuosi, kuulin tutulta partiokerhon vetäjältä. Töissä juuri puhuttiin tästä, ja joku ehdotti että pitäisi keksiä joku kortti, kuin muovinen pankkikortti, jonka koodin avulla saisi tietää henkilön rikostiedot. Tuntien irlantilaisten "big brother"-kammon, tätä ei tietenkään tule tapahtumaan ja poliisiparat saavat huhkia papereitten kanssa, kun viive vain lisääntyy. Joskus ihmettelen, miten ihmeessä koko maa voi edes toimia, kun ei ole mitään keskitettyä väestötietojärjestelmää kuten Suomessa. (Näköjään tiedot voi kysellä paikalliselta postimieheltä, joka tietää kaiken...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :-D Hahhaahhaaaaa! Postimies ON big brother. Tarkkailee kaikkia koko ajan kuin mikäkin piilokamera.

   Joo Suomessa tarvitaan se rikosrekisteriote, jos joutuu työssä olemaan alaikäisten kanssa jossain tekemisissä. Mutta Suomessa sen saantiin kestää näköjään tasan viikko. Tuli tosi nopeasti postissa.

   Poista
  2. 'Garda vetting' taitaa kylla olla nykyaan ihan jokaisen vahankaan sivistyneen maan tapa. Ja hyva niin. Enpa haluaisi omiakaan lapsiani mihinkaan kouluun tai urheiluseuraan, jonka opettajat/vetajat ei olisi taustoiltaan puhtaiksi tutkittu. No, silti niita matia omenoita viela loytyy, muttei onneksi niin paljon..

   Taalla Irlannissa kaikki tuntee toisensa! ;) tai ainakin luulevat tuntevansa..Ja mita eivat tieda, se keksitaan.

   Poista