perjantai 21. kesäkuuta 2013

Jussia!

Meillä Irlannissa ei juhannusta oikeastaan juhlita mitenkään kummemmin, paitsi hippipiireissä. Kesäpäivänseisaus on vanha kelttien pakanajuhla, jota edelleen kunnioitetaan mm. Newgrangen  esihistoriallisella monumentilla ja monilla paikallisilla kiviympyröillä esimerkiksi uhraamalla rahaa ja kukkia usein joko ympyrän keskellä tai reunalla sijaitsevalla uhrikivellä.

Sen verran pääsen kuitenkin tänään juhlimaan, että lasteni koulun vanhempaintoimikunnan (kröhöm) ideoima grillijuhla järjestetään sopivasti juuri tänään. Ja siis missäpä muualla kuin paikallisessa pubissa. Täytyy myöntää, että tätä ihanaa paikallispubikulttuuria ja sen ympärillä pyörivää yhteisöllisyyttä tulee minulla Suomessa hirveä ikävä! Suomessahan paikallispubit ovat lähinnä tahmealattiaisia karaokeräkälöitä. Täällä pubi on koko yhteisön olohuone, eikä räkälämeininkiä ja örinää suvaita lainkaan.

Hyvää Juhannusta kaikille! Lár an tsamhraidh sona duit! 

3 kommenttia:

  1. Täällä sataa! Ei ole juhannustunnelmaa, enkä enää ikävöi Suomeen juhannuksena. Pääsee sinne kohta muutenkin! Mukavaa, kun tuollaiset asiat eivät enää ahdista. Irlannissa kaikki tapahtuu pubissa. Hautajaiset, kastejuhlat, rippijuhlat, koulujen päättäjäiset, urheilukilpailut, varainkeräykset. Siis jälkijuhlat, ei sentään itse seremoniat vielä ; ) Alkuun minua kummastutti, kuinka luonnollisesti täällä mentiin sunnuntaikirkosta pubiin, joskus jopa lapset mukana. Örvellystä ei kyllä päivällä näe. siinä olisi suomalaisilla oppimista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kirkosta synninpäästön jälkeen suoraan lähipubiin. :-D

      Poista