keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Oma koti kullan kallis!

Kirjaimellisesti. Minulle tarjottiin juuri asuntoa haluamaltani alueelta Vantaalta ja sanoin kyllä kiitos kaunis. Pääkaupunkiseudun vuokrat ovat pilvissä, mutta ei auta valittaa. Asunto on juuri sopivasti lasten koulun lähimaastossa ja tutulla seudulla muutenkin. Isäni asuu ihan lähellä ja iso kauppakeskuskin on sopivasti ihan vieressä, ihanista ulkoilureiteistä puhumattakaan.
Mikä tarkoittaa sitä, että joudun ostamaan syksyllä itselleni sukset. Ensimmäinen kerta tämän vuosituhannen puolella. Viimeksi, kun "hiihdin", huijasin natsihtavaa liikunnanopettajaa salaisilla oikoreiteilläni ja poltin salatupakan ison kallion takana piilossa. Keskisormea järjestelmälle, jne. Nyt, näin keski-ikäistymisen ikiaikaisena merkkipaaluna odotan jo innoissani ensimmäistä murtomaahiihtoreissuani lumisen luonnon ympäröimänä.
Jes! Täältä tullaan, kotimaa!

Ja se ihanin asia eli Oma Sauna. Ah, oma sauna! Se on tälle suomalaiselle iso bonus. Ensimmäiset pari kuukautta se taitaa lämmetä joka ilta ja saan sitten nautiskella kaurapuuropuuroillallisia sähkölaskua maksaessani. Onneksi on Liideli lähellä.

Nyt on kaikki valmiina. On koulupaikat, hoitopaikka, työtä, asunto ja kohta ne sukset.

3 kommenttia:

 1. Ja kun aamupäivällä nähtiin, niin asunnosta ei ollut vielä tietoakaan... Näin ne asiat järjestyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, uskomatonta! :-D Niin ne asiat joskus järjestyvät. Ei aina, mutta joskus!

   Poista
 2. Mika sitten on tuo 'kotimaa'?
  Itsestani on jo kauan tuntunut, etta Suomi se ei enaa ole. Jos takaisin koskaan muuttaisin, niin kauanko tuntuisi vieraalta ja oudolta vai loksahtaisiko kaikki nopeasti takaisin kohdalleen tuosta vaan? Lomilla Suomessa tuntuu kylla erittain vieraalta-jopa kieli..vaikea selittaa.Outo tunne. Mutta kaymmekin siella niin harvoin..
  Kylla se niin vaan taitaa olla, etta Suomi kylla on se synnyinmaa ja isanmaa, mutta kotimaa on sitten taalla saarilla-Iso-Britannia ja Irlanti..on ollut jo 14 vuotta. Huomaan jopa puolustavani Irlantia tarmokkaasti joissakin keskusteluissa. Suomi ei juuri puolustelua talla hetkella tarvitsekkaan.

  Mutta onnea tulevaisuuteen sinulle ja perheellesi, mukaanlukien koiranne :)

  VastaaPoista