maanantai 10. kesäkuuta 2013

Kierrätys kunniaan

Sain juuri lahjoituksena kaksi sohvaa, tv-tason, ruokapöydän & tuolit, pesukoneen, kuivausrummun, parisängyn, lastensängyn, työpöydän & tuolin, verhoja, maton, laseja, mikroaaltouunin, telkkarin ja kuivaustelineen. Huh. Kaikki hyväkuntoisia tai täysin käyttämättömiä! Olinkin jo miettinyt, että tulee elokuussa aikamoinen lasku huonekalukauppaan, kun en täältä oikein voi ottaa mukaani mitään isompaa. Täällähän ensinnäkin talot vuokrataan yleensä kalustettuina, joten kalusteet on jätettävä tänne ja lisäksi kontti Suomeen maksaisi hunajaa. 

Iloisena yllätyksenä sitten tulikin tämä ilmaiseksi annetun tavaran määrä. Suomalaisetko muka pihejä ja epäyhteisöllisiä?
Toisaalta Suomessa moni tavara kiertää kädestä toiseen ihan eri tavalla kuin Irlannissa. Vasta nyt laman aikana on second hand -kierrätys yleistynyt hieman täälläkin, mutta Suomessahan se on jo pitkään ollut erittäin suosittua esimerkiksi kirpputoreilla ja netissäkin. Miksi ostaa uutena, jos yhtä hyvän saa ilmaiseksi käytettynä? Minusta tulikin nyt virallisesti cityvihreä. Kierrätys ja yhteisöllisyys olkoon uusi mottoni!

Uusi, vihreä minäni menee nyt lämmittämään aamun jämäkahvit mikrossa. 

2 kommenttia:

  1. Olen oppinut, että Irlannissa ei kannata kysellä tutuilta, haluaako kukaan huonekaluja, lasten leluja, vaatteita tai polkupyöriä, sitä pidetään melki epäkohteliaana (luuletko että olemme nin köyhiä? sitä ei sanota ääneen mutta arvaan)- Sen sijaan ne voi huoletta antaa hyväntekeväisyyskauppaan, tulevat jopa hakemaan kotoa, olen päässyt eroon monesta tavarasta näin. Sieltä saavat sitten ostaa halvalla ne, jotka tarvitsevat, ja voitto menee hyvään tarkoitukseen. Luulen, että jos pitäisi kalustaa Suomessa alusta asti, kiertelisin kirpparit ensin, sieltä saa niin hyvää kamaa! Hienoa kun sait tutuilta, se helpottaa. Sanoinhan, että kaikki järjestyy ; )

    VastaaPoista
  2. Juu, kirppareilta ajattelin katsoa vielä olohuoneeseen pienen pöydän ainakin. Keltaisesta pörssistä ja noilta muilta nettisivuilta saattaa myös löytyä. Ja ostan kirjahyllyn, tosin Ikeasta saa niitä tosi halvalla myös. Ehkä raaskin ostaa yhden upouuden huonekalun. ;-) Pyöräkin pitäisi hankkia...

    Irlannissa moni halveksii second hand -tavaraa, itse pidän kyllä arvossa käytettyäkin. Meillä toimii naapureiden ja kavereiden kesken lastenvaatteiden kierrätys mainiosti! Harvinaista Irlannissa kyllä.

    VastaaPoista