lauantai 3. elokuuta 2013

Puhtoinen lähiöni

Eppuja lainatakseni:

Katson ulos ikkunasta
Kai tää on mesta nasta?
En tiedä paremmasta
Ainakin kaupunginjohtajasta
Tää lähentelee taivasta.

Ei mieltä maailmallinen tavara paina
Jos ei oo siitä pula
Jos riittää nappulä
Mut talo jossa on aravalaina
Ei ole avara aina.

Olen palannut juurilleni lähiöön. Itä-Helsingin pahamaineisten katujen kasvatti ui sulavasti kuin rotta viemärissä näiden betoniseinien välistä ja suoraan kelaan.

No ok, huijasin. Ghettoromantiikkaa ei lapsuudestani juuri löydy. Oikeasti asuin Jollaksessa, jossa ei koskaan ikinä tapahtunut yhtään mitään jännittävää. Ja tuskin tapahtuu tällaisessa kaupunkisuunnittelun helmessäkään värikkäine taloineen ja kukkien täyttämine parvekkeineen täällä Vantaalla.
Niin, Vantaa. Vanha stadilainen potee täällä identiteettikriisiä uusvantaalaisuutensa vuoksi. Taidan viedä lapset kohta varmuuden vuoksi hengailemaan steissille ja Stockalle, jotta he imisivät itseensä hieman kaupunkikulttuuria.

Ensin tosin menemme hernepellolle poimimaan ilmaisia herneitä. Matkalla sinne kävelemme kauniissa jokimaisemissa kukkaniittyjen ympäröiminä ja katselemme hevosia. Sitten uimarannalle, jossa on tietenkin iso leikkipuisto ja jäätelökioski ja lämmin uimavesi.

Ehkä tämä Vantaa onkin ihan kiva paikka.

3 kommenttia:

 1. Kuvia! Please :)
  Mukavahan tuollaiseen on palata-toisaalta..kaikki on paremmin jarjestetty ja asiat kulkee suunnitelmien mukaan..toisin kuin..;) Ja jaatelokioski(+muut palvelut)uimarannoilla-sita tarvittaisiin taalla!
  Mutta kylla se olisi itselleni myos aikamoinen shokki, pakko myontaa..Taalla on tilaa hengittaa tuulen kanssa yhtaaikaa-ajatus lahiokerrostalosta puistattaa.Anteeksi (blush..)Mutta tyo varmasti on kaiken sen arvoista, ja voihan sielta sitten muuttaa muualle, kun ensin asetutte :)
  Kylla se siita..

  VastaaPoista
 2. Sehän kuullostaa ihan maalaiskylältä...:)

  VastaaPoista
 3. Tämä on lähiö pönden vieressä! :-)

  VastaaPoista