tiistai 23. huhtikuuta 2013

Akateemisten työttömyystilanne

Pikainen bloggaus.
Luin juuri keskustelupalstalta aika masentavan keskustelun: http://www.vauva.fi/keskustelu/3805462/ketju/no_eipa_loydy_tekevalle_toita_en_jaksa_enaa_edes_etsia_antaa_olla

Hirveää rahan-, kykyjen- ja koulutuksen hukkaa, kun työhaluiset, koulutetut ja motivoituneet ihmiset eivät kertakaikkiaan saa töitä mistään!
Työttömyysprosentti on Suomessa silti huomattavasti matalampi (9,0%) kuin Irlannissa (14,5%) ja Irlannin lukua madaltaa myös jatkuva maastamuutto mm. Australiaan, Kanadaan, Britteihin ja Yhdysvaltoihin.  Irlannin perinteinen varaventtiili poistaa siis pahimmat paineet. Mikäli nuo ihmiset olisivat jääneet Irlantiin, olisi työttömyysprosentti lähellä Espanjan luokkaa.

Mitähän keksisin, että pääsisin haastatteluun ja vakuuttaisin suomalaiset työnantajat palkkaamaan minut, kun kilpailu on noin hurjaa..? Työhalut olisivat kovat. Täytyy tässä suunnitella uusia strategioita, käydä läpi cv:tä vielä kerran, levittää sanaa ja katsoa, jos pian vaikka onnistaisi. Missä on tahtoa, siellä on tie. Jossain.

2 kommenttia:

  1. Etsitko ainoastaan oman alan toita vaan olisitko valmis olemaan alkuun vaikka kaupan kassalla? Monesti on helpompaa menna paikan paalle ensin, ja ottaa vastaan jotain muuta tyota silla valiin kun kay haastatteluissa ja odottaa oman alan toita. Luultavasti taman tiedatkin, en silla 'opeta' sinua;), mutta vaikeaa uskoa ettei Suomesta loytyisi tyota.
    Ja ehka kaikki tyonantajat eivat tykkaa siita kokemuksesta jonka Suomeen palaavat tuovat tullessaan..se kateus..

    VastaaPoista
  2. Joo, täytyy yrittää myös sillä lailla, että menen ihan paikan päällä vaan kyselemään nätisti. Olisi vaan helpompaa, jos olisi jo valmiiksi joku juttu! Muuten tulee ekat kuukaudet kovin kalliiksi, ennenkuin Kelan etuudet ja muut alkavat juoksemaan. Niissähän voi kestää, kun selvitellään sitä ja tätä...

    VastaaPoista